Yläkoululaisten Metsävisa järjestetään 40. kerran – muistojen keruu on käynnissä

Metsävisa on valtakunnallinen metsätietokilpailu, johon on vuodesta 1982 alkaen osallistunut pitkälti yli miljoona yläkoululaista.

Metsävisassa oppilaat tutustuvat metsäasioihin eri näkökulmista. Kilpailukysymysten aiheet perustuvat koulujen opetussuunnitelmaan ja käsittelevät esimerkiksi metsän biologiaa, luonnonsuojelua, metsien käyttöä ja puun jalostusta.

Opettajat järjestävät Metsävisan kouluissaan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Osallistuvia kouluja on vuosittain noin 350 Ahvenanmaalta pohjoisimpaan Lappiin. Oppilaita on mukana yli 20 000 ja järjestäviä opettajia noin 500. Miljoonan osallistuneen oppilaan raja ylittyi vuonna 2016.

50 parasta koulujen voittajaa kutsutaan kaksipäiväiselle finaalimatkalle toukokuussa. Metsävisassa jaetaan esine- ja rahapalkintoja. Noin 15 oppilaalle arvotaan kahden viikon kesätyöpaikka oman paikkakunnan metsänhoitoyhdistykseen. Kymmenen koulua voittaa bussirahaa metsäretkiin.

Metsävisa-muistojen keruu on käynnissä

Lukuisilla suomalaisilla on muistoja Metsävisasta. Moni muistaa olleensa osallistujana tai opettajana järjestämässä koulutason kilpailuja tai metsäammattilaisena maastokisoja.

Lukuisa joukko on voittanut koulun ykköspalkinnon kuksan tai päässyt jatkoon maakuntatason kilpailuun, ja osa heistä on jatkanut jopa finaaliin asti. Heitäkin on, jotka eivät ole olleet kärkikahinoissa, mutta metsä on silti ollut lähellä sydäntä vaikuttaen jopa ammatinvalintaan.

40-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettävä Metsävisa-muistojen keruu on käynnissä osoitteessa metsavisa.fi.

Metsävisan pääjärjestäjät ovat Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ja Suomen Metsäyhdistys apunaan metsäalan Metsävisa-kummit. Päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.


Lisätietoja kirjoittajalta sekä seuraavista osoitteista:

www.metsavisa.fi | www.forestquiz.fi | www.skogsnoten.fi
Metsävisa-muistojen keruu | Muistojenkeruulomake

Kirjoita kommentti