Metsäyhdistyksen blogi: Metsävisa voi johtaa uratarinaan metsäalalla


Kirjoittaja (kolmas vasemmalta) on 16-vuotias espoolaisnuori. Hän viettää paljon aikaa metsässä muun muassa harrastuksien parissa. Niitä ovat suunnistus, hiihtosuunnistus, metsästys ja partio.

Metsävisa tarjoaa vuosittain koulujen parhaille visailijoille useita arvottuja työpaikkoja. Suurin osa työpaikoista on metsänhoitoyhdistyksissä eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 yhteensä 13 visassa menestynyttä nuorta sai kesätyöpaikan Metsävisan kautta.

Tässä on lyhyesti oma uratarinani Suomen Metsäyhdistyksellä.

Minun työskentelyni Suomen Metsäyhdistyksellä alkoi päästyäni ensimmäisen kerran Metsäyhdistykselle kesätöihin kesällä 2018. Sain työpaikan Metsävisan arvontapalkintona.

Viikon mittaisen työjakson aikana pakkasimme tuotenäytesalkkuja seuraavan syksyn koulukampanjaa varten. Työ oli suorittavaa ja osittain yksipuolista, mutta silti mielekästä mukavassa työympäristössä.

Työskentelystä jäi hyvä fiilis ja päätinkin hakea 9. luokan syksyllä kahden viikon mittaiselle TET-jaksolle Metsäyhdistykselle. Pääsin uudelleen töihin ja tällä kertaa työtehtävät olivat monipuolisempia. Erilaisten toimistohommien lisäksi olin mukana osallistumassa monenlaisiin kokouksiin ja seminaareihin. Pääsin TET-jakson puitteissa myös vierailuille ja tutustumiskäynneille muun muassa Helsingin yliopiston kampukselle Viikkiin.

Nyt tänä kesänä olen jo kolmatta kertaa töissä Metsäyhdistyksellä, tällä kertaa kolmen viikon mittaisella työjaksolla. Toimistotöiden lisäksi olen saanut olla mukaan suunnittelemassa toisen Metsävisa-voittajan ja kesätyöläisen Oliver Lehtisen kanssa alakoululaisille suunnattua koululaisten metsäviikkoa. Olimme mukana myös kehittämässä Metsävisaa oppilasnäkökulmasta tulevia vuosia varten. Oman työjaksoni ehdoton kohokohta oli kuitenkin osallistuminen Nuorten vaikuttajien metsäfoorumiin Kainuussa. Käy lukemassa blogini matkasta!

Kirjoita kommentti