Verkoston tilaisuudet

Metsäakatemiaan osallistuneita vaikuttajia, ”metsäakateemikoita”, on jo yli 1600. Yhteydenpito kurssilaisiin sekä osanottajista koostuvan monipuolisen verkoston hyödyntäminen ovat pysyneet tärkeinä tavoitteina Metsäakatemian toiminnassa.

Kokoamme verkostoa yhteen ajankohtaisten metsäasioiden ja verkostoitumisen äärelle Metsäakatemian jatkotilaisuuksiin. Tilaisuudet ovat olleet esimerkiksi seminaareja, retkeilyjä, vierailuja ja brunssitilaisuuksia, jotka toimivat metsäakateemikoiden yhteisenä kohtaamispaikkana. Ohjelmassa on tavallisesti alustuksia ajankohtaisista teemoista ja keskustelua pienen purtavan äärellä. Osallistujamäärä vaihtelee tilaisuuden luonteen ja toteutuksen mukaan. Verkostomme koon kasvaessa, rajaamme osan tilaisuuksista tuoreimmille metsäakateemikoille.

22.5.2024 Jatkotilaisuus Nemus Futurum vierailukeskuksessa

Päättäjien Metsäakatemia järjesti yhteistyössä Metsä Groupin kanssa jatkotilaisuuden verkostolle kansainvälisenä monimuotoisuuden päivänä 22.5.2024. Tilaisuuden teema oli luonnonhoidon toimenpiteet talousmetsän kierron aikana. Tilaisuuden isäntänä toimi Metsä Groupin VP, Corporate Affairs, Nordics Riku Cavadas-Kaipainen.

 

21.3.2024 Jatkotilaisuus Aalto-yliopistolla

Päättäjien Metsäakatemia järjesti yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa jatkotilaisuuden verkostolle kansainvälisenä metsien päivänä 21.3.2024. Tilaisuuden teema oli puupohjaisten materiaalien merkitys biokiertotaloudessa.

Kansainvälinen metsien päivä 2024

Kansainvälisen metsien päivän teema on vuonna 2024 metsiin ja puun käyttöön liittyvät innovaatiot. Suomen Metsäyhdistys on ollut mukana tuottamassa tätä Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n videota kansainvälisestä metsien päivästä.

Katso tästä Yhdistyneiden kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n video

Kohtaamisia ja keskusteluja

Olemme järjestäneet muun muassa metsäakateemikoiden ja nuorten vaikuttajien yhteisen metsäaiheisen keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa keskusteltiin nuorten asenteista ja toimijuudesta metsäkysymyksissä ja suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin. Lue Tero Karjalaisen tilaisuudesta kirjoittama näkökulma täällä.

Yhteistyössä Suomen ympäristökeskus Syken ja Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen kanssa järjestämässämme tilaisuudessa keskustelimme luontokadosta ja sen mittaamisesta. Päättäjien Metsäakatemian väistyneen johtajan Elina Antilan näkökulman tilaisuudesta voit lukea tästä jutusta.

Kiinnostaako verkoston tilaisuudet?

Järjestämme jatkotilaisuuksia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Onko sinulla idea Päättäjien Metsäakatemiaan osallistuneille tai muille vaikuttajakohderyhmille suunnatusta tilaisuudesta?

Mikäli olet osallistunut kursseillemme, olemme yhteydessä sinuun verkoston uutiskirjeen ja somen kautta. Työpaikkasi tai yhteystietojesi muuttuessa, ilmoitathan uudet yhteystietosi meille, niin viestimme löytävät jatkossakin perille. Lisätietoa somekanavistamme löydät täältä.

Yhteydenotot

Eveliina Pokela

Eveliina Pokela

+358 44 560 0006

eveliina.pokela@smy.fi

Tarja Etelämaa

Tarja Etelämaa

+ 358 40 505 1529

tarja.etelamaa@smy.fi